• PRÍSPEVOK ZA POBYT DIEŤAŤA V MATERSKEJ ŠKOLE

          •  

            1. Za pobyt dieťaťa v materskej škole prispieva zákonný zástupca dieťaťa na čiastočnú úhradu výdavkov MŠ na jedno dieťa vo veku od troch rokov (v prípade prijatia i mladšie dieťa) sumou vo výške 15,00 eur za jeden mesiac, bez rozdielu či je dieťaťu poskytovaná celodenná alebo poldenná výchova a vzdelávanie.
              * uhrádza sa plná suma 15 e, aj keď je dieťa v Mš len jeden deň v mesiaci
              *uhrádza sa plná suma, aj keď dieťa v mesiaci v MŠ nieje , ale dôvod jeho neprítomnosti nieje preukázany podľa §4 odsek 2a
            2. Počas prerušenia prevádzky MŠ v čase letných školských prázdnin (júl a august) podľa § 2 ods. 6 vyhlášky MŠ SR č. 306/2008 Z. z. o materskej škole v platnom znení uhrádza 2 zákonný zástupca pomernú časť príspevku určeného v bode l tohto paragrafu.


            (3) Ak je prerušenie prevádzky MŠ zapríčinené zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi, ktoré ohrozujú zdravie zverených detí alebo môžu spôsobiť závažné škody na majetku a to najmenej na 5 pracovných dní, uhrádza zákonný zástupca dieťaťa pomernú časť určeného príspevku na jeden mesiac v bode 1 tohto paragrafu. Pomerná časť príspevku sa určí na základe pomeru počtu pracovných dní, počas ktorých bola prevádzka MŠ prerušená a dní, počas ktorých MŠ nemá prerušenú prevádzku.


            (4) Príspevok podľa odseku 1, 2 a 3 tohto paragrafu uhrádza zákonný zástupca dieťaťa vopred do 20. dňa predchádzajúceho kalendárneho mesiaca v MŠ.

            § 4

            (1) Príspevok za pobyt dieťaťa v MŠ sa neuhrádza za dieťa,
            a) ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky,
            b) ak zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľovi ZŠ s MŠ doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi,
            c) ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu,


            (2) Príspevok v MŠ sa na základe rozhodnutia zriaďovateľa neuhrádza za dieťa,

            a) ktoré má prerušenú školskú dochádzku do materskej školy na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby alebo rodinných dôvodov preukázateľným spôsobom,
            *doklad o lekára , že bolo dieťa dlhodobo choré ( treba doručiť v priebehu mesic a, v ktorom dieťa do MŠ nechodí, prípadne dopredu )
            *rodinné dôvody ( písomná žiadosť zákonného zástupcu o odpustenie poplatku za celý kalendárny mesiac)

            b) ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin (júl – august), alebo bola
            prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť príspevku.

            Príspevky 15 e za každý mesiac platí zákonný zástupca do 15. dňa v mesiaci šekominternet bankingom alebo trvalým príkazom na príjmový účet MŠ 

            SK 04 5600 0000 0097 3375 0002

            ŠEK OBDRŽÍ ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA KAŽDÝ MESIAC