• Montessori v našej škôlke

          • Do našej škôlky sme pre deti zakúpili montessori pomôcky, ktoré deťom pomáhajú trénovať hlavne sebaobslužné zručnosti a tým ich vedú k samostatnosti a následnej slobode:) Samostatnosť u detí vedie aj k zvýšeniu ich sebavedomia:)Rozhodli sme sa, že by sme chceli postupne do škôlky implementovať viac montessori prvkov a aj tým deti rozvíjať:)Deťom sa pomôcky páčia, k činnostiam sa vracajú, čo je znamenie, ktorú oblasť si práve v sebe rozvíjajú a zdokonaľujú.Ak majú deti možnosť samé si vybrať aktivity na svoj rozvoj, rozvíjajú v sebe práve to čo potrebujú (vedie ich k tomu ich tkz. ,,vnútorný učiteľ :)

          • Pokyny k nástupu do MŠ od 2.9.2020 v zmysle nariadení Ministerstva školstva Slovenskej republiky a Úradu verejného zdravotníctva SR nástupu šk. rok 2020/2021

          • Milí rodičia,

            posielame niekoľko dôležitých info, ktoré bude potrebné rešpektovať a dodržiavať. Ide o opatrenia a rozhodnutia  Ministerstva školstva Slovenskej republiky a Úradu verejného zdravotníctva SR

            ·        Prevádzka bude od začiatku šk. roka 2020/21 fungovať už v bežnom režime a to v čase od 6.00 hod. – 16.30 hod. 

            ·        Nastúpiť môžu všetky deti, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky ochorenia.

            ·        Deti budú rozdelené klasicky do troch tried.

            ·       Pred vstupom do MŠ, bude umiestnený stojan s dezinfekciou, kde bude potrebné, aby ste si vydezinfikovali vy aj dieťa ruky. Prosíme Vás aby ste  vstupovali do šatne v rúškach, dodržiavali odstupy a zdržiavali sa v šatni len na nevyhnutný čas.

            ·  Po prezlečení si dieťa pod Vašim dohľadom ešte umyje v umyvárke ruky,alebo vydezinfikuje dezinfekciou v šatni . Následne dieťa odovzdáte do triedy učiteľke. Učiteľka môže Vášmu dieťaťu odmerať v rámci ranného filtra teplotu

            ·        Prosíme Vás, aby malo dieťa v skrinke vždy jedno náhradné rúško. V interiéri, ani exteriéri MŠ dieťa rúško mať nemusí.

            ·   Pri prvom nástupe , alebo pri prerušení dochádzky na viac ako 3 dni po sebe,  bude potrebné ešte podpísať Vaše prehlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. 

            ·     Počas dňa budú prebiehať všetky aktivity v takom režime, aby sa skupiny navzájom nemiešali. Ak nám to počasie dovolí, tak sa budeme snažiť tráviť čo najviac času vonku. Interiér škôlky, bude počas dňa niekoľko krát dezinfikovaný a zabezpečíme aj zvýšené vetranie priestorov. V súčasnom čase, deti nebudú používať zubné kefky, ani látkové uteráky.

            ·        Prosíme Vás, aby deti do odvolania, nenosili do škôlky hračky, knižky, ani iné veci z domu.

            ·   Čo sa týka stravovania, deti budú v jedálni vždy len  po skupinách.  Strava bude zabezpečená so snahou eliminovať manipuláciu detí s jedlom.

            ·        Dieťa môže vyzdvihnúť zo škôlky  rodinný príslušník žijúci v jednej domácnosti s dieťaťom a súrodenec starší ako 10 rokov. V prípade potreby aj iný rodinný príslušník, s ktorým sa v tomto čase  bežne stretávate (starí rodičia, ...). Pri preberaní dieťaťa, Vás tiež  poprosíme o zdržiavanie sa v priestoroch škôlky len na nevyhnutný čas.

            ·        Pri príchode aj odchode zo škôlky, Vás prosíme, aby ste sa   v exteriéri MŠ a na vonkajšom ihrisku nezdržiavali .

             

            Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať buď prostredníctvom emailu, na t.č. 0907 630 363, prípadne kontaktujte riaditeľstvo ZŠ na t.č. 0944 069 167.